בוגרים צעירים הינם גברים ונשים (בגילאי 35-18 בקירוב) הנמצאים בתקופת חיים מורכבת המאופיינת בהתמודדות עם הבלתי מוכר – שנת שירות, שירות צבאי/ לאומי, בחירת תחום לימודים, עזיבת בית ההורים, מציאת עבודה וביסוס זוגיות.
זוהי תקופה מבלבלת, כאשר מצד אחד יש רצון ודרישה ליציאה לדרך עצמאית והתמודדות עם כל מה שהעולם מזמן לי, אך עם זאת עדיין יש צורך בתמיכה וליווי כדי לא להרגיש לבד עם כל מה שקורה לי.
התהליך הטיפולי מלווה תקופה זו, מספק כלים להתמודדות עם הלחץ והמצוקה, ומאפשר להתמודד עם מתחים וחרדות בצורה בונה ומיטיבה.
מי מאיתנו לא חווה, כהורה, רגעים של תסכול, כעס או חוסר אונים בתקשורת מול הילדים שלנו, וחש צורך במפגש אחר ושונה שיאפשר לנו לשנות את השיח, האוירה והתחושות מול הילדים שלנו?
לאורך השנים ראיתי שוב ושוב כיצד מפגש עוצמתי ומוחזק של הורה וילד/ה יכול "להעיף" קדימה את הקשר, לפרוץ מחסומים רגשיים ולאפשר תקשורת אחרת בתוך התא המשפחתי, כזו שמאפשרת להגדיר מחדש יחסים ותומכת בשינוי ארוך-טווח ומתמשך.
המפגש הדיאדי הינו מפגש משותף להורה וילד/ה, הנמשך מספר שעות ומתקיים בסביבה שונה ומאתגרת (לרוב אתר טיפוס וגלישת צוקים בטבע) המתמקד בהעצמת הקשר ויצירת חוויה משותפת של התמודדות והצלחה.
המפגש כולל שיחת היכרות והכנה מקדימה עם ההורה וכן שיחת סיכום ו-Follow up לאחר הפגישה המשותפת על המצוק.
ילדים ובני נוער מתמודדים עם סוגיות רגשיות מורכבות, הבאות לידי ביטוי בשגרת היום-יום, בבית הספר, במסגרות החברתיות ובבית. התמודדות זו יכולה לבוא לידי ביטוי בפגיעה בחוסן הרגשי והחברתי, התבודדות, חרדה, התקפי זעם, לחץ ומצוקה.
כל אלו יכולים להיות מועצמים לאור מקרים של אבל, אובדן, גירושים, חשיפה לאלימות, שיימינג ובולינג.
פתאום אנו שמים לב שילדנו מסתגר בתוך עצמו, מתנתק מעצמו, מהעולם ומהסובבים אותו או לחילופין- נלחם בנו, צועק, מאבד שליטה ונתקף זעם גם במצבים פשוטים וללא טריגר נראה לעין.
התהליך הטיפולי מתמקד ב:
-
טיפול וליווי בחרדות ופחדים
-
חיזוק הביטחון העצמי
-
עיצוב וחיזוק החוסן הנפשי
-
וויסות רגשי וניהול כעסים והתקפי זעם
-
הדרכה וליווי הורים